About

The unexpected material


Wij geloven in het anders denken, bewuste keuzes maken ook in materialen.

Carpetworks is begonnen met de wens om duurzame circulaire vloerkleden te maken voor stijlvolle plekken waar je je thuis in voelt. Om zoiets unieks te creëren staan we in zeer nauw contact met onze klanten, interieurontwerpers, architecten en winkels om hen door de juiste design, kleur en materiaal te begeleiden.

Onze garens worden geproduceerd uit restmaterialen, hiermee willen wij helpen de wereldwijde hoeveelheid plastic op de afvalberg verminderen door deze restmaterialen terug te brengen in het productieproces. Deze functionele vorm van produceren komt voort uit ons respect voor mens en milieu.

Econyl garen is gemaakt van industrieel plastic, oude visnetten, textiel- en tapijtresten. De technologie die wordt gebruikt om kunststof in het Econyl-garen te veranderen is een snelle, efficiënte en een veelzijdige methode om de gebruikelijke plastic visnetten te recyclen.

Het proces om het garen te maken is eenvoudig; de Kunststof na consumptie wordt gehakt, gemalen, gesmolten en tot vlokken gevormd. Dan worden er Econyl-chips van gemaakt, verwarmd en geëxtrudeerd en het resultaat is 100% gerecycled garen klaar om te verven en te weven. Dat maakt het garen tot een aantrekkelijk, duurzaam en zacht garen. Na gebruik van bijvoorbeeld het Carpet Works Sea Breeze karpet begint het proces opnieuw, de Sea Breeze is een 100% circulair vloerkleed.